voor ons zeer belangrijk

Veiligheid & kwaliteit

maar hoe realiseren we dit in de praktijk?

Ons artikel ‘Veiligheid en Kwaliteit’ heeft een update gekregen. Dit artikel (2021) lees je hier!

1. Uiterlijk & ontwerp  van luchtkussens

We letten bij de aanschaf van onze luchtkussens al op een aantal dingen. Een springkussen valt allereerst meteen op door zijn uiterlijk. ‘Vinden kinderen dit leuk?’ ‘Is het verantwoord’. Je zou denken dat dit standaard ‘ja’ is, maar dit is helaas niet altijd vanzelfsprekend.

Helaas blijkt dat niet alle springkussens die op de markt worden aangeboden de veiligheid kunnen garanderen die logischerwijs wél nodig is. Zo bevatten sommige springkussens bijvoorbeeld gevaarlijke speelobjecten of bevatten ze onvoldoende bescherming. In de aanschaf van onze springkussens hebben wij hier veel aandacht voor gehad. Een springkussen kan er dan nog zo leuk en aantrekkelijk uitzien; wanneer wij van mening zijn dat het product niet 100% veilig kan worden gebruikt, dan schaffen wij het uiteraard ook niet aan.

2. Materiaalgebruik

De luchtkussen waar wij voor kiezen zijn van de allerbeste kwaliteit.

3. Ons aandeel in relatie tot veiligheid

Hoe garanderen wij verder de veiligheid van onze producten? Wat is ons eigen aandeel hierin?

4. Het aandeel van de huurder zelf

Maar daarmee zijn we er natuurlijk nog niet. En daarom doen we ook een beroep op jou als huurder.

2. Materiaalgebruik van luchtkussens

Je hebt springkussens in vele soorten en maten. Je kunt ze zelfs voor een paar honderd euro al aanschaffen in de meest uiteenlopende winkels. De kwaliteit van deze springkussens is echter niet te vergelijken met de ‘professionele’ springkussens.

De luchtkussens waar wij voor kiezen zijn van de hoogste kwaliteit. Dit houdt in dat onze kussens gemaakt zijn van sterke en hoge kwaliteit PVC. Naast het feit dat onze producten duurzaam zijn, kunnen we de veiligheid van onze gebruikertjes op deze manier ook waarborgen.

3. Ons aandeel in relatie tot veiligheid

Veiligheid is voor ons een zeer belangrijk (zo niet het belangrijkste) onderdeel. Zoals eerder gezegd begint dit al bij het uiterlijk, oftewel bij het ontwerp. Ook het materiaalgebruik in relatie tot de veiligheid hebben we behandeld. Hoe garanderen wij verder de veiligheid van onze producten? Wat is ons eigen aandeel hierin?

1. Onze springkussens zijn allemaal gekeurd en in het bezit van een veiligheidscertificaat volgens de NEN-EN 14960. Deze norm heeft o.a. punten/afspraken vastgelegd op het gebied van materiaalgebruik (denk hierbij niet alleen aan het zeildoek zelf, maar ook materialen als ritsen, netten en touwen), verankeringspunten, maximale valhoogtes en uitgesloten risico’s op beknellingsgevaar.

2. Ieder springkussen wordt tijdens onze schoonmaak met regelmaat gecontroleerd op eventuele defecten.

3. Iedere huurder ontvangt tijdens de huurperiode een gebruikershandleiding (instructies). In deze handleiding staat onder meer op welke manier je het product veilig opzet, welke regels wij hanteren tijdens het gebruik en op welke wijze het springkussen weer veilig wordt neergelaten (hierover meer verderop in dit artikel).

4. Ten slotte leveren wij standaard (en dus gratis) schuimmatten bij ieder springkussen, die voor de ingang(en) van het luchtkussen dienen te worden gelegd. We zien met regelmaat springkussens op een beklinkerde ondergrond – en dit is uiteraard ook helemaal prima. Maar mocht het er in het spel van kinderen toch wat te enthousiast (lees: wild) aan toe gaan, dan bieden onze matten in ieder geval een zachte demping.

4. Het aandeel van de huurder zelf in relatie tot veiligheid

En dan, last but not least… Zoals je ziet hebben wij veel aandacht voor de veiligheid van onze gebruikers. Maar daarmee zijn we er natuurlijk nog niet. En daarom doen we ook een beroep op jou als huurder.

Om te beginnen is de plek waar je het springkussen neerzet niet geheel onbelangrijk. Dat niet iedere plaats even geschikt is als speelruimte, blijkt wel uit de volgende foto’s…

Onze springkussens dienen te allen tijde verankerd te worden met de meegeleverde materialen! Dit geldt voor iedere ondergrond en ongeacht de weersomstandigheden.

Zorg voor geen te grote leeftijdsverschillen van de gebruikertjes. Een kind van 14 heeft nu eenmaal een ander spel dan een kleuter van 4 jaar en dit kan gevaar opleveren.

Ten slotte kunnen we niet vaak genoeg benadrukken dat een springkussen altijd gebruikt dient te worden onder supervisie van een volwassene. Uiteraard zijn kinderen lekker ontdekkend en kunnen ze gevaar nu eenmaal moeilijker inschatten. Om die reden dient er te allen tijde een volwassene toezicht te houden, zodat we met z’n allen de veiligheid blijven waarborgen.

En dan het allerbelangrijkst: lekker GENIETEN!

error: Content is protected

Korting

huur met extra veel voordeel

MEERDAGENTARIEF
Meer (achtereenvolgende) dagen huren? Bijvoorbeeld een heel weekend? Dat doe je bij FEZ Verhuur wel héél voordelig: de 2e dag 50% en de 3e dag GRATIS!*

2E SPRINGKUSSEN 50%
Twee (of meer) springkussens huren? Ontvang 30% korting op het 2e springkussen! **

* Met een max. van 1 volle week, prijzen op aanvraag
** Vraag naar de voorwaarden