f.a.q.

veelgestelde vragen: service – gebruik – veiligheid

Regelmatig krijgen we vragen van onze klanten over het gebruik van onze springkussens. Met name op het gebied van service, gebruik en veiligheid. Dat is ook heel logisch; je huurt immers niet dagelijks een luchtkussen! Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben we de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Vind je jouw vraag niet terug op deze pagina? Vul dan het formulier in, onderaan deze pagina.

FAQ - Service

Nee, wanneer je een offerte aanvraagt, is dit geheel vrijblijvend. Wij nemen hierna contact op. Indien je een reservering wil maken, vragen wij om een aanbetaling. Een reservering wordt pas definitief indien wij de aanbetaling hebben ontvangen.

In de meeste gevallen bezorgen wij in de ochtend. Het kan ook voorkomen dat het in onze planning beter past om de avond tevoren al te komen leveren.

Onze bezorgtijden worden altijd in overleg met jou als klant ingepland. Wij vragen jou met reserveren altijd jouw gewenste bezorgtijden aan te geven. Zo kunnen wij hier zoveel mogelijk rekening mee houden.

Houd er altijd rekening mee dat de haalbaarheid volledig afhankelijk is van de route/planning van die dag.

Nee.  Met ingang van 01-01-2022 is het niet meer mogelijk om springkussens zelf af te halen.

Wij bouwen het springkussen voortaan dus altijd voor jou op.
Op deze manier ben je gegarandeerd van een goede en veilige installatie.

Wij vragen geen borg. Wél zullen wij vragen contactgegevens te noteren en kunnen wij vragen naar een geldige identiteitskaart.

Je hebt bij ons de keuze om contant te betalen of te pinnen. In beide gevallen gebeurt betaling bij levering op locatie.

Wanneer jijzelf niet aanwezig bent op het moment van leveren (bijv. bij bruiloft of feesten op locatie), werken wij met facturatie vooraf.

FAQ - Veiligheid

Zeker weten, veiligheid staat voor ons absoluut op één. Allereerst hebben wij in onze aanschaf veel oog gehad voor kwaliteit en veiligheid van onze springkussens. Alle springkussens zijn voorzien van een logboek en ze zijn alle gekeurd en in het bezit van een veiligheidscertificaat volgens de NEN-EN 14960.

Daarbij zijn al onze springkussens geheel gesloten, waardoor deze gegarandeerd veilig kunnen worden gebruikt.

– Wij leveren standaard (gecertificeerde) valmatten bij de huur van elk springkussen.
 – Je ontvangt altijd deugdelijk verankeringsmateriaal, passend bij de ondergrond.
 – Bij elk springkussen ontvang je duidelijke instructies, waarin behalve opzet- en neerlaatinstructies, ook regels zijn opgesteld voor een veilig en verantwoord gebruik van het luchtkussen.

Meer weten? Lees ons artikel veiligheid en kwaliteit (update 2021), waarin wij onze visie omtrent dit onderwerp uitleggen.

Nee, dit leveren wij standaard gratis bij elk springkussen dat wij verhuren. Waarom? Omdat wij aan een veilig gebruik van onze springkussens nu eenmaal geen prijskaartje willen hangen.

Ja, het springkussen dient te allen tijde, ongeacht de weersomstandigheden of de ondergrond, te worden verankerd. Dit verankeringsmateriaal leveren wij altijd standaard bij het springkussen. Afhankelijk van de ondergrond leveren wij haringen, spanbanden en/of speciale veranker waterzakken.
Bij je reservering vragen wij daarom altijd op welke ondergrond het springkussen zal worden geplaatst. Op deze manier kunnen wij je het juiste verankeringsmateriaal leveren.

Let wel! Een springkussen dient bij voorkeur op gras te worden geplaatst. Hierop kan het springkussen het beste worden verankerd!

De belangrijkste regel, betreffende een veilig gebruik van onze luchtkussens, is dat er altijd door een volwassene toezicht gehouden dient te worden gedurende het gebruik. Deze toezichthouder zorgt ervoor dat de gebruikers op een veilige en verantwoorde manier gebruik (kunnen) maken van het springkussen. 

Waar je precies op moet letten staat duidelijk aangegeven in onze instructieklappers.

FAQ - Gebruik van het springkussen

Nee hoor, dit is niet moeilijk. Je ontvangt een handleiding bij elk springkussen, met daarin specifieke informatie en duidelijke foto’s.  We adviseren om het opzetten en neerlaten met minimaal twee personen uit te voeren. 

Om het nog veel makkelijker te maken, zetten wij het springkussen graag voor je op. Dit is voor ons een kleine moeite en jij betaalt hiervoor helemaal niets!

Nee, zodra het is afgerold en de eerdere instructies zijn doorlopen, is het opblazen zelf binnen een minuut gebeurd. Daarna is het zaak om het springkussen te verankeren en de valmatten goed neer te leggen.

Nee, de blower dient, zolang er gebruik van wordt gemaakt, te allen tijde aan te blijven staan. Zodra deze namelijk wordt uitgetrokken zakt het luchtkussen meteen in.

Nee, voor al onze springkussens wordt een blower van 1,1 kW gebruikt. Deze worden dus gewoon aangesloten op een 230 volt stopcontact.

Rondom het springkussen dient minimaal 180 cm vrije plaats te zijn. Let er ook op dat het springkussen aan de bovenzijde geen contact maakt. Heel belangrijk: houd ook rekening met de blower!  De totale lengte van de luchtslang met blower staat per springkussen aangegeven in de beschrijving. Houd hier dus rekening mee!

Indien het luchtkussen een glijbaan heeft, is er uiteraard meer plaats nodig aan de voorzijde.

Dit is afhankelijk van de grootte van het springkussen. Het maximale aantal personen per luchtkussen is te vinden in de beschrijvingen.
Let altijd op dat er geen kinderen met te grote leeftijdsverschillen tegelijkertijd in het springkussen aanwezig zijn. Dit met het oog op een veilig gebruik. 

Het springkussen kan gewoon blijven staan, onze springkussens kunnen tegen regen. Zet het springkussen niet uit, dan zakt deze in elkaar en loopt vol regen. Dit kan schade tot gevolg hebben!
De blower hoeft ook niet afgedekt te worden, deze moet voldoende lucht kunnen blijven aanzuigen.

Let wel: bij harde wind/storm dient er géén gebruik te worden gemaakt van het springkussen. In dat geval vragen wij je het springkussen leeg te laten en dubbel te vouwen en de blower op een droge plek te zetten. Zodra het weer is opgeklaard verzoeken wij je het springkussen weer aan te zetten, zodat het goed kan drogen en om te voorkomen dat het regenwater naar de binnenste gedeeltes van het luchtkussen loopt.

Nee, helaas niet. Bij hevige en/of aanhoudende regen zal het water door de naden heen komen (deze zijn immers luchtdoorlatend en houden dus ook geen water tegen).
Voor lichte regen – en ook voor felle zon – is het dakzeil wél effectief. Dus het heeft absoluut voordelen!

Ons assortiment bestaat uitsluitend uit overdekte luchtkussens. De reden dat wij hiervoor hebben gekozen heeft alleen niks met het weer te maken, maar alles met veiligheid – onze nummer 1 prioriteit. 

Heb je nog vragen?

blijf op de hoogte

Volg ons op Social Media om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes en acties

Heb je meer

vragen?

we geven graag antwoord

Stuur ons een bericht en je hoort snel van ons!

error: Content is protected

Korting

huur met extra veel voordeel

MEERDAGENTARIEF
Meer (achtereenvolgende) dagen huren? Bijvoorbeeld een heel weekend? Dat doe je bij FEZ Verhuur wel héél voordelig: de 2e dag 50% en de 3e dag GRATIS!*

2E SPRINGKUSSEN 50%
Twee (of meer) springkussens huren? Ontvang 30% korting op het 2e springkussen! **

* Met een max. van 1 volle week, prijzen op aanvraag
** Vraag naar de voorwaarden