f.a.q.

veelgestelde vragen

Regelmatig krijgen we vragen van onze klanten over het gebruik van onze springkussens. Dat is ook heel logisch; je huurt immers niet dagelijks een luchtkussen! Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben we de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Vind je jouw vraag niet terug op deze pagina? Vul dan onderstaand formulier in, onderaan deze pagina.

Service

Nee, wanneer je een offerte aanvraagt, is dit geheel vrijblijvend. Wij nemen hierna contact op. Indien je een reservering wil maken, vragen wij om een aanbetaling. Een reservering wordt pas definitief indien wij de aanbetaling hebben ontvangen.

Je huurt een springkussen bij ons voor één volle dag; hiertoe behoren de prijzen die op onze website staan.

Wil je voor meerdere dagen huren, bijvoorbeeld voor een heel weekend? Dat kan. Hiervoor hebben wij een speciaal meerdagen tarief, waarbij je voor de 2e opeenvolgende dag slechts 50% van de huurprijs betaalt.

In veel gevallen leveren wij helemaal gratis. Het gaat hierbij om plaatsen in de buurt. In de andere gevallen vragen wij hiervoor een kleine vergoeding. Onder het kopje bezorging vind je meer informatie over onze bezorgkosten. Dit is de totaalprijs van zowel bezorgen en afhalen. Wist je dat wij in geval van bezorging (desgewenst en indien mogelijk) het springkussen óók installeren en opbouwen? Dit valt ook onder onze service; hiervoor betaal je helemaal niets!

Huur je op een doordeweekse dag, dan komen wij in de meeste gevallen de avond van tevoren al leveren. 
In het weekend zal de bezorging in de meeste gevallen in de ochtend plaatsvinden. 

Onze bezorgtijden worden altijd in overleg met jou als klant ingepland.

Ja hoor, dat kan. Houd er alleen wel rekening mee dat een opgerold springkussen een groot pakket is en ontzettend zwaar is (minstens 100 kg). Hiermee dient bij het afhalen dus rekening gehouden te worden.
Heb je daarom liever dat wij bezorgen? Dat is uiteraard mogelijk (zie vorige vraag).

Let op! Met ingang van 01-01-2022 is het niet meer mogelijk om springkussens zelf af te halen!

Wij vragen geen borg. Wél zullen wij vragen contactgegevens te noteren en kunnen wij vragen naar een geldige identiteitskaart.

Je hebt bij ons de keuze om contant te betalen of te pinnen. In beide gevallen gebeurt betaling bij levering op locatie.

Veiligheid

Zeker weten, veiligheid staat voor ons absoluut op één. Allereerst hebben wij in onze aanschaf veel oog gehad voor kwaliteit en veiligheid van onze springkussens. Alle springkussens zijn voorzien van een logboek en ze zijn alle gekeurd en in het bezit van een veiligheidscertificaat volgens de NEN-EN 14960.
Onze Multiplay springkussens (springkussens met, naast een springgedeelte, ook klim- en/of glijmogelijkheden) zijn uitsluitend van de ‘nieuwe generatie’ Multiplay. Dit houdt onder andere in dat onze Multiplay springkussens geheel gesloten zijn, waardoor deze gegarandeerd veilig kunnen worden gebruikt.

– Wij leveren standaard valdempende schuimmatten bij de huur van elk springkussen.
 – Je ontvangt altijd deugdelijk verankeringsmateriaal, passend bij de ondergrond.
 – Bij elk springkussen ontvang je duidelijke instructies, waarin behalve opzet- en neerlaatinstructies, ook regels zijn opgesteld voor een veilig en verantwoord gebruik van het luchtkussen.

Meer weten? Lees ons artikel veiligheid en kwaliteit, waarin wij onze visie omtrent dit onderwerp uitleggen.

Let op! Indien de weersvoorspellingen dusdanig slecht zijn dat wij het gebruik van het  springkussen onverantwoord achten, dan zijn wij gerechtigd de reservering te annuleren. Je krijgt in dit geval de aanbetaling retour of je kunt de reservering verplaatsen naar een andere datum.

Nee, dit leveren wij standaard gratis bij elk springkussen dat wij verhuren. Waarom? Omdat wij aan een veilig gebruik van onze springkussens nu eenmaal geen prijskaartje willen hangen.

Ja, het springkussen dient te allen tijde, ongeacht de weersomstandigheden of de ondergrond, te worden verankerd. Dit verankeringsmateriaal leveren wij altijd standaard bij het springkussen. Afhankelijk van de ondergrond leveren wij haringen of speciale veranker waterzakken (zie ook de volgende vraag).
Bij je reservering vragen wij daarom altijd op welke ondergrond het springkussen zal worden geplaatst. Op deze manier kunnen wij je het juiste verankeringsmateriaal leveren.

Soms leent de ondergrond zich er niet voor om het springkussen te verankeren met haringen. Toch vinden wij het erg belangrijk – met het oog op de veiligheid van de gebruikers – dat een springkussen altijd stevig vastgezet wordt, zodat deze niet zal verschuiven tijdens het gebruik. Speciaal voor hardere ondergronden of kunstgras hebben wij daarom veranker waterzakken. Deze kunnen eenvoudig aan het springkussen worden bevestigd. Wij zijn één van de eerste verhuurbedrijven die deze service bieden.
Bij een harde ondergrond dient het meegeleverde grondzeil ook altijd gebruikt te worden.

De belangrijkste regel, betreffende een veilig gebruik van onze luchtkussens, is dat er altijd door een volwassene toezicht gehouden dient te worden gedurende het gebruik. Deze toezichthouder zorgt ervoor dat de gebruikers op een veilige en verantwoorde manier gebruik (kunnen) maken van het springkussen. Let er ook op dat er geen te grote leeftijdsverschillen zijn tegelijkertijd. Het spel van een ouder (groter en zwaarder) kind is nu eenmaal anders dan het spel van een kleuter.

Gebruik van het springkussen

Nee hoor, dit is niet moeilijk. Je ontvangt een handleiding bij elk springkussen, met daarin specifieke informatie en duidelijke foto’s.  We adviseren om het opzetten en neerlaten met minimaal twee personen uit te voeren. 

Om het nog veel makkelijker te maken, zetten wij het springkussen graag voor je op. Dit is voor ons een kleine moeite en jij betaalt hiervoor helemaal niets!

Nee, zodra het is afgerold en de eerdere instructies zijn doorlopen, is het opblazen zelf binnen een minuut gebeurd. Daarna is het zaak om het springkussen te verankeren en de valmatten goed neer te leggen.

Nee, de blower dient, zolang er gebruik van wordt gemaakt, te allen tijde aan te blijven staan. Zodra deze namelijk wordt uitgetrokken zakt het luchtkussen meteen in.

Nee, voor al onze springkussens wordt een blower van 1,1 kW gebruikt. Deze worden dus gewoon aangesloten op een 230 volt stopcontact.

Rondom het springkussen dient minimaal 180 cm vrije plaats te zijn. Let er ook op dat het springkussen aan de bovenzijde geen contact maakt. Heel belangrijk: houd ook rekening met de blower! De lengte van de luchtslang/blower (deze is altijd aan de achterzijde van het springkussen bevestigd) is niet meegerekend in de afmetingen. De totale lengte van de luchtslang met blower staat per springkussen aangegeven in de beschrijving. Houd hier dus rekening mee!
Indien het luchtkussen een glijbaan heeft, is er uiteraard meer plaats nodig aan de voorzijde.

Dit is afhankelijk van de grootte van het springkussen. Het maximale aantal personen per luchtkussen is te vinden in de beschrijvingen.
Let altijd op dat er geen kinderen met te grote leeftijdsverschillen tegelijkertijd in het springkussen aanwezig zijn. Dit met het oog op een veilig gebruik. 

Het springkussen kan gewoon blijven staan, onze springkussens kunnen tegen regen. Zet het springkussen niet uit, dan zakt deze in elkaar en loopt vol regen. Dit kan schade tot gevolg hebben!
De blower hoeft ook niet afgedekt te worden, deze moet voldoende lucht kunnen blijven aanzuigen.

Let wel: bij harde wind/storm dient er géén gebruik te worden gemaakt van het springkussen. In dat geval vragen wij je het springkussen leeg te laten en dubbel te vouwen en de blower op een droge plek te zetten. Zodra het weer is opgeklaard verzoeken wij je het springkussen weer aan te zetten, zodat het goed kan drogen en om te voorkomen dat het regenwater naar de binnenste gedeeltes van het luchtkussen loopt.

Nee, helaas niet. Bij hevige en/of aanhoudende regen zal het water door de naden heen komen (deze zijn immers luchtdoorlatend en houden dus ook geen water tegen).
Voor lichte regen – en ook voor felle zon – is het dakzeil wél effectief. Dus het heeft absoluut voordelen!

Ons assortiment bestaat uitsluitend uit overdekte luchtkussens. De reden dat wij hiervoor hebben gekozen heeft alleen niks met het weer te maken, maar alles met veiligheid – onze nummer 1 prioriteit. 

Heb je nog vragen?

blijf op de hoogte

Volg ons op Social Media om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes en acties

Heb je meer

vragen?

we geven graag antwoord

Stuur ons een bericht en je hoort snel van ons!

WhatsApp chat